Werkwijze

Opstellen van het profiel

Samen met de werkgever gaan we kritisch de vacature door. Op technisch niveau is het belangrijk dat wij begrijpen wat de eisen zijn, zoals kennis, vaardigheden en certificeringen. Verder willen we het bedrijf in kwestie op persoonlijk niveau leren kennen; wat voor sfeer heerst er op kantoor, wat is kenmerkend voor juist dit bedrijf, hoe zijn de andere werknemers, en wat haar onderscheidt van de concurrentie.

Kandidaats werving

Met dit in gedachten gaan wij op zoek naar kandidaten. In overleg met de opdrachtgever wordt beslist wat voor methodes zullen worden toegepast bij het werven van potentiele kandidaten. De mogelijkheden zijn: -Direct benaderen van potentiele kandidaten (headhunten)

  • Direct benaderen van potentiele kandidaten (headhunt)
  • Kandidaten uit ons eigen netwerk
  • Vacatures op nationale vacature sites
  • Vacatures op onze eigen site

Eenmaal in contact met potentiele kandidaten gaan wij na welke het beste aansluiten op het profiel van de opdrachtgever. Wij streven er naar om 3-5 profielen te kunnen presenteren aan de client, waarbij alle kandidaten beschikbaar en geintereseerd zijn.

Sollicitatie gesprekken

Vervolgens plannen we de eerste gesprekken in. Wij zorgen dat de kandidaat goed is voorbereid en eventueel een portfolio of voorbeeld code mee heeft. Na afloop ontvangen wij graag zoveel mogelijk feedback. Was het gesprek positief, past de kandidaat binnen het bedrijf, heeft de kandidaat de juiste vaardigheden, en wilt de werkgever verder met deze kandidaat? Anderzijds verzamelen wij ook feedback bij de kandidaat, en koppelen dit terug aan de werkgever.

Afronding

Ook na het tot stand komen van een arbeidscontract blijven we graag in contact met beide partijen. We kijken onder andere hoe de eerste werkdag verloopt, en hoe de arbeidsrelatie is zowel tijdens als na de proefperiode.